Aplicatii utile in domeniul print-ului

    Show all

    Aplicatii utile in domeniul print-ului

    Lucrezi cu mult cu materiale promotionale?
    Schimbi nenumarate mail-uri cu cu Marketing-ul sau/si cu DTP-ul firmei de tipar?
    Ai vre sa poti face mostre simple pentru a le arata colegilor/furnizorilor exact cum vrei sa arate fiecare material?
    Scoti la imprimanta diferite mostre pentru sedinte?

    Noi ne-am gandit la cateva aplicatii care sigur iti v-or face viata mai usoara in dinamica crearii materialelor pentru tiparire. De asemenea, checklist-ul nostru ti-ar putea fi de ajutor sa eviti probelemele nedorite in printarea materialelor promotionale. Poate ca stii despre unele dintre ele, dar suntem aproape siguri ca nu stiai de toate.

    Aplicatii de imprimare direct de pe telefon


    In graba activitatii de zi cu zi, nu odata, si nu nici macar, doar cei care de-a face cu materiale printate in activitatea lor, am avut nevoie sa printam un anumit material gasit pe telefon.
    In loc sa-l trimiti pe mail, sa-l distribui pe vreun messenger privat sau in loc sa-l incarci intr-un cloud ai putea sa-l printezi direct prin telefon.
    Exista o gama foarte larga de aplicatii de acest gen, gratuite sau contra cost, in functie de optiunile pe care le vrei, disponibile atat pentru Android cat si pentru IOS.
    Cateva exemple ar fi: PrinterHammermill, PrinterON, HP Smart Remote, Epson iprint. Mai multe gasesti in articolul intitulat „Best Free Android & iPhone Printing Apps

    Editarea simpla a materialelor de diferite dimensiuni


    O poza face cat o mie de cuvinte.
    Daca ai putea sa creezi o forma a meterialului pe care ti-l doresti ai salva mult timp si enegie evitand un sir lung de emailuri.
    Canva te ajuta foarte mult. Pe langa rolul de baza de a crea materiale pentru social media, poti crea pring Drag & Drop un draft drept model pentru design-ul final.

    Simpla editare a pozelor pentru necunoscatori


    Pentru taieri, imbinari, cropuiri pe diferite fomre inclusiv pe rotund, simplu is usor, prin intermediul unui site foarte bine facut, solutia este www.lunapic.com.
    Folosind Drag & Drop poti edita poze de dimensiuni si rezolutii foarte mari fara probeleme te va face sa te indragostesti de aceasta aplicatie.
    De asemenea, o alta aplicatie/site utile daca foloseti poze in print este Tiny Png.
    Poti reduce dimensiunea (spatiul ocupa de-o poza) considerabil. Astfel vei putea trimite poza pe mail intre colegi.
    Iar in momentul realizarii materialului propriu-zis sa trimiti poza la rezolutie maxima, care de cele mai multe ori nu poate fi atasata unui e-mail.

    Controleaza perfect culorile din materialele tiparite UV


    Poate cea mai cunoscuta aplicatie din aceasta lista, este cea pentru identificarea culorii dintr-o poza. Totusi, de foarte multe ori utila, dar noi apreciem foarte mult HTML Color Code.
    Controleaza perfect culorile si respect brand-ul intocmai. Din pacate diferite companii, site-uri, aplicatii sau persoane folosesc unul dintre princiaplele 3 sisteme de culori: HEX, RGB, CMYK.
    Un converter online de culori la un loc pentru toate cele 3 sisteme este Ginfab. Indiferent in ce sistem ai codul de culoare si in ce vrei rezultatul, Ginfab e cea mai buna optiune.
    Cand realizam orice material promotional, fie el print sau online, culorile pe care le folosim sunt foarte importante.
    Nu odata, chiar si la cel mai inalt nivel, am vazut materiale cu un contrast foarte slab care faceau complet ilizibile anumite informatii.
    Chiar si pentru astfel de situatii avem aplicatii care ne pot face viata mai usoara. Color calculator iti ofera sugestii de culori ide contrast pentru culoarea selectata.
    De asemenea, este bine sa ai in vedere psihologia culorilor atunci cand faci aceste alegeri pe langa contrast.
    Ai putea sa arunci inainte de decizia finala si un ochi pe un articol despre simbolistica culorilor.
    Pe langa culori, font-ul are si el un impact puternic asupra mesajului pe care vrem sa-l transmitem.
    Identifica font-ul dorit folosind What the Font prin incarcarea unei imagin sau prin intermediul unei extensii
    Chrome pentru a identifica cu usurinta orice font de pe orice site.

    Cateva sfaturi de final:


    Chiar daca nu vorbim de mediul online, cel mai bine ar fi sa icnerci sa folosesti un font din lista oficiala Google Fonts.
    Oricum ar trebui sa fie uniform font-ul peste, iar in mediul online e obligatoriu, eviti si problema „n-am fontul”. Oricine il poate descarca imediat online, daca nu-l are deja instalat.
    Foloseste culori de baza sau nuante cat mai aproape de acestea pentru a evita variatiile de nuanta in materialele printate.
    Cu cat culorile alese sunt mai aproape de culorile de baza, cu atat diferentele de nuanta pe diferite materiale printate sunt mai mici.
    Foloseste CMYK in alegerea culorilor indiferent de modul de utilizare si verifica intotdeauna ca ai constrast bun care sa permita o citire cat mai usoara a informatiilor expuse.
    Ca pana la urma, doar asta este rolul lui.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *